Acupunctuur

Acupunctuur Heerenveen behandelmethoden acupunctuur

Acupunctuur bestaat al zeker tweeduizend jaar. Het wordt gebruikt om klachten te verlichten. Verder kan acupunctuur de natuurlijke weerstand verbeteren, de pijndrempel verhogen en de levenslust vergroten. Al tientallen eeuwen geleden kon men het functioneren van de mens verklaren met Traditionele Chinese Geneeswijze.

De Chinezen ontdekten dat de energie (Qi) door het menselijk lichaam via een stelsel van kanalen (meridianen) in 24 uur compleet circuleert. Er zijn twaalf hoofdmeridianen, die elk in verbinding staan met een orgaan in ons lichaam. De voeding voor dit circuit komt uit de organen, en uiteindelijk van wat iemand eet en drinkt en hoe de levenswijze is. Ook erfelijke eigenschappen beïnvloeden de energieproductie. Zo heeft ieder persoon een andere energiehuishouding.

Door het inbrengen van hele dunne naalden wordt de energie, oftewel de Qi, in de meridianen beïnvloed. De naalden stimuleren een betere verdeling van de Qi en heffen eventuele stagnaties van Qi op, zo kan de balans weer worden hersteld. Acupunctuur zorgt er dus voor dat het lichaam aan zijn eigen herstel werkt. Concreet betekent dit dat acupunctuur inzetbaar is bij zeer vele klachten.

Klachten die ik met succes behandeld heb zijn onder meer: Schouder-, nek- en rugklachten, spanningshoofdpijn, slapeloosheid, hooikoorts, benauwdheid, psychische klachten zoals stress en angst, neuropatische klachten, opvliegers, syndroom van Tietze, dystrofie en carpaal tunnel syndroom.

Scroll naar boven