Cosmetische acupunctuur

Cosmetische acupunctuur Heerenveen

Cosmetische acupunctuur is een vorm van acupunctuur die wordt gebruikt om verouderingsverschijnselen, zoals rimpels, tegen te gaan. De huid wordt gestimuleerd en de bloedtoevoer wordt bevorderd. Hierdoor vervagen de rimpels, de huid wordt zachter en de uitstraling gezonder. Het gaat om een totale behandeling, een zogenaamde “holistische” aanpak, waarbij lichaamsacupunctuur en gezichtsacupunctuur, kruidentherapie, voeding- en leefadviezen hand in hand gaan. Bij dat laatste kunt u bijvoorbeeld denken aan de schadelijke invloed van roken op de doorbloeding en conditie van de huid. Bij cosmetische acupunctuur wordt ook gebruik gemaakt van massage, electro-stimulatie en het opbrengen van een huidzuiverend masker en verzorgende crèmes op natuurlijke basis. Naast het verminderen van de verouderingsverschijnselen kan (cosmetische) acupunctuur ook gebruikt worden bij acné, slappe huid, rosacea, beginnende kaalheid, littekenweefsel, vermoeide huid en andere onrechtmatigheden in de huid.

Mijn specialisatie cosmetische acupunctuur heb ik gedaan bij het OTCG in Antwerpen.

Behandeling en prijzen
Opbouw van de behandeling:
Een kuur bestaat uit 10 behandelsessies van ongeveer 1 ½ uur, Om tot een goed resultaat te komen is het nodig de kuur geheel te volgen. De resultaten zijn na een paar behandelingen al goed zichtbaar en kunnen behouden blijven door het geheel aflopen van de kuur en daarna maandelijks terug te komen voor onderhoud. De kuur beslaat een periode van 14 weken. In week 1 en 2 vinden de eerste vier behandelingen plaats. Bij de eerste afspraak wordt een uitgebreide anamnese afgenomen en besluiten we samen waar we als eerste gaan werken. Daarna volgt er iedere twee weken een behandeling.

Een behandeling bestaat uit:

  • Dieptereiniging van het gezicht en aanbrengen van een kleimasker (om de doorbloeding te versterken en het effect van de acupunctuur te vergroten)
  • Terwijl u met het masker ontspannen ligt worden er al naalden in het lichaam geplaatst om interne verstoringen te herstellen.
  • Ontstressen door nekmassage, warmtelampen en aromatherapie
  • Gezichtsacupunctuur en elektrostimulatie
  • Liftserum
  • Stimulatie van de doorbloeding door dermaroller, gezichtsmassage, tigerwarmer en Gua Sha
  • Opbrengen van huidverzorgende producten

De kosten van de behandelingstraject (van 10 behandelingen) zijn 750 euro, de kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Een combinatie van cosmetische acupunctuur en traditionele acupunctuur behoort ook tot de mogelijkheden.

Scroll naar boven