Cuppen & massages

Acupunctuur Heerenveen cuppen en massages behandelmethoden

Cuppen
Cuppen is een methode waarbij een kop, gemaakt van glas, bamboe, aardewerk of kunststof, wordt
aangebracht op het huidoppervlak. Dit gebeurt door de cup kortstondig te verwarmen (behalve
bij de kunststof koppen), zodat lokaal op de huid een vacuümkracht ontstaat. Hierdoor worden de
spieren en de huid gevoed (doorbloeding) en ontdaan van afvalstoffen met als gevolg algehele ontspanning. Cuppen is een alternatief voor een intensieve massage. Het heeft een enorme dieptewerking. Cuppen is vooral goed te gebruiken bij schouder- en nekklachten (door stress, spanning, koude en overbelasting), migraine en rugklachten. Binnen de topsport wordt veel gebruik gemaakt van cupping (o.a. zwemmers Michel Phelps en Natalie Coughlin en turner Alex Nadour)

De functie van deze methode is om “Wind-Koude” te verdrijven en om bloedstagnatie op te heffen.
Na een behandeling kan er lokaal een rode plek of zelfs een lichte bloeduitstorting te zien zijn.
Dit is een normaal verschijnsel en zal na enkele dagen verdwijnen. Nadat de roodheid is verdwenen zal er een verbetering in de symptomen optreden.

De acupunctuurbehandeling wordt vaak aangevuld met massage, met name bij klachten aan het bewegingsapparaat. Naast de ondersteunende functie binnen de acupunctuurbehandeling kan je ook terecht voor een ontspanningsmassage voor de nek/schouder/rug en benen.

Massages
De ontspanningsmassage is een massage voor rust en ontspanning. Veel mensen hebben een stressvol leven waarbij ze weinig tijd nemen voor zichzelf. Iedereen heeft een goed moment van ontspanning nodig en een ontspanningsmassage is hier uitermate geschikt voor. Het zal je geest en lichaam ontspannen, waardoor je even weg bent van de stress.
De massage vindt plaats in een rustige en comfortabele omgeving met muziek op de achtergrond. Ontspanningsmassage is een zachte stijl van massage met warme olie ter verbetering van de circulatie, het verminderen van spierpijn, en het bevorderen van de algehele ontspanning. Naast het masseren wordt er gebruik gemaakt van hotstones en warmtelampen. De ontspanningsmassage wordt niet vergoed door de zorgverzekering. De therapeute behoudt zich het recht voor om personen te weigeren.

Prijzen:
Massage van 30 minuten: 30 euro
Massage van 45 minuten: 45 euro (dus 1 euro per minuut)

Scroll naar boven