Voedingsadviezen

Acupunctuur Heerenveen voedingsadviezen

Een groot deel van onze gezondheid wordt bepaald door wat we eten. Zeker binnen de TCM is voeding heel belangrijk (het bepaalt voor 80 % je gezondheid). De kijk op voeding vertoont zeker overeenkomsten met de westerse kijk op voeding, maar ook zeker verschillen. Niet iedereen is hetzelfde en ook het voedingspatroon zal moeten worden aangepast aan de individuele behoefte. Concreet houdt dit in, dat het bijvoorbeeld voor de ene persoon goed is om veel rauwkost te eten, terwijl het voor de ander goed is om voornamelijk wam voedsel te eten. Door het stellen van een juiste TCM-diagnose, kan ik voedingsadviezen meegeven, die mee zullen helpen in het herstel van de balans in je lichaam. Dit geeft je de mogelijkheid om zelf ook mee te werken aan het bevorderen van je gezondheid.

Overgewicht
Mijn visie is dat een lichaam in balans met een goed functionerende spijsvertering, waarbij alle voedingsstoffen maximaal worden opgenomen, belangrijker is dan het hebben van een bepaald streefgewicht. Mijn ondersteuning bij afvallen zal zich dan ook vooral richten op het herstellen van deze balans (met acupunctuur).

Daarnaast zal ik voedingsadviezen geven, die er aan kunnen bijdragen om gewicht te verliezen op een verantwoorde manier. Afvallen blijft een moeilijk proces, maar het is zeker mogelijk om met acupunctuur en voedingsadviezen de spijsvertering beter in balans te brengen en daardoor gewichtsverlies te bewerkstelligen. Natuurlijk is overgewicht niet het enige probleem dat te maken heeft met voeding en de spijsvertering. Ook andere klachten kunnen veroorzaakt worden door een verkeerd eetpatroon (denk bijvoorbeeld aan buikkrampen, misselijkheid, spastische dikke darm, maar denk ook aan longproblemen, en bijvoorbeeld slaapstoornissen). Binnen de TCM is met het aanpassen van het voedingspatroon erg veel te bereiken. Graag voorzie ik je van adviezen die voor jou persoonlijk geschikt zijn.

Kijk voor meer informatie over voeding, Chinese geneeswijze en lekkere recepten ook eens op mijn blog: www.zuivercooking.blogspot.nl

Scroll naar boven