Vrouwenproblematiek

Vrouwenproblematiek bestrijden door middel van Acupunctuur Heerenveen

Gedurende je leven loop je als vrouw verschillende fasen door, welke gestuurd worden door je hormonen. Daarbij kunnen zich allerlei problemen en ongemakken voordoen. De bekendste zijn natuurlijk problemen met de menstruele cyclus en de overgang.

De overgang kan een heftige periode zijn: opvliegers, spier- en gewrichtsklachten, slaapstoornissen, verandering van de stofwisseling, vermindering van het libido, droogheid, depressiviteit of angst, verhoogde kans op hart- en vaatziekten, botontkalking… zomaar een greep uit de overgangsproblematiek. Er zijn ook ziektebeelden of klachten die vaker voorkomen bij vrouwen dan bij mannen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fibromyalgie en chronische vermoeidheid, rusteloze benen syndroom, migraine en bepaalde soorten kanker.

Acupunctuur kan helpen de klachten te verminderen. Ik heb specialisaties gevolgd voor de behandeling van vrouwenproblematiek (aan de Qing Bai Academie o.l.v. Martine Cornelisse en in Rothenburg, o.l.v. Radha Thambirajah).

Hieronder een opsomming van de meest behandelde klachten: PMS, migraine, slaapstoornissen, menstruatieproblematiek, onvruchtbaarheid, endometriose, borstaandoeningen, overgangsklachten, blaasontstekingen, overgewicht, M.E., fibromyalgie en darmstoornissen.

Verder is uit vele onderzoeken gebleken dat acupunctuur de effectiviteit van I.V.F. ( en ICSI) kan bevorderen. Behandelingen tijdens het IVF-traject kunnen het best zo vroeg mogelijk starten (tot een half jaar voor het traject begint) en er vindt een intensieve begeleiding plaats tijdens de behandeling met hormonen, de punctie en de terugplaatsing.

Scroll naar boven